Jak vybrat ty správná sluchátka?

Existuje mnoho typů a velikosti sluchátek. My vám pomůžeme vybrat ty správné pro vaše potřeby.

 

Rozdíly mezi sluchátky jsou zejména v kvalitě hudební reprodukce, provedení a použití. Na našem webu naleznete sluchátka pro domácí poslech, hry, práce, ale také sport.

Základní rozdělení:

Dělení sluchátek podle konektivity

Bezdrátová sluchátka

Bezdrátová sluchátka využívají k párování primárně technologii bluetooth. Umožní vám tak poslouchat vaši oblíbenou hudbu bez dalších omezujících kabelů. Už vás nebude trápit zamotaný kabel nebo zlomený konektor.

Zobrazit produkty

Výhody a nevýhody

 

Absence kabelu

Neomezený pohyb (do vzdálenosti Bluetooth)

Vzhled celých sluchátek

Nutnost sluchátka dobíjet

Kvalita zvuku může být nižší

Drátová sluchátka

Drátová sluchátka jsou stále hodně rozšířeným typem sluchátek. Jsou levnější než bezdrátová a díky kvalitnímu připojení pomocí 3,5mm jacku nabídnou mnohdy kvalitnější zvuk oproti bluetooth verzím.

Zobrazit produkty

Výhody a nevýhody

 

Nestaráte se o nabíjení sluchátek

Širší využití

Vyšší kvalita zvuku

Omezený dosah (délka kabelu)

Časté zamotání kabelu, porušení kabelu



Na doma

Tento typ sluchátek se hodí pro poslech hudby z počítače, televize, či jiného zařízení. Sluchátka na doma jsou charakteristická konstrukcí přes hlavu tzv. hlavový most. Hlavový most je měkčený pro delší nošení a náušníky obepínají celé ucho. Mezi hlavní parametry patří: prostorový zvuk 5.1 nebo 7.1, redukce šumu a ovládáni hlasitosti.


Zobrazit produkty

Na hry

Sluchátka s typem konstrukce přes hlavu( hlavový most) s mikrofonem. Hráče zajíma především dobrá izolace hluku z okolí, prostorový zvuk a kvalitní mikrofon. Typicky mají herní design.


Zobrazit produkty

Na sport

U tohoto typu sluchátek se nejlépe hodí pro sport špuntová nebo pecková sluchátka. Špuntová skvěle padnou do uší díky vyměnným gumovým násadám s různými velikostmi. Další možností jsou špuntová s klipem za ucho. Díky tomu jsou lépe fixována v uchu a nehrozí vypadnutí.
Sportovní sluchátka by měla mít hlavně odolnost proti vlhkosti, prachu. Některé modely jsou vybaveny mikrofonem pro příjem hovorů. Pro větší svobodu při pohybu lze také pořídit bezdrátová sluchátka.


Zobrazit produkty

Kancelářské

Do kanceláře se nejlépe hodí sluchátka přes hlavu pouze jednostranná tzv mono. Obsahují pouze jedno sluchátko a mikrofon


Zobrazit produkty

Vysvětlení pojmů

Mušle - Obsahuje měnič, je to základ sluchátek.

Náušník - To, co přichází do kontaktu s uchem.

Impedance - Pomyslná zátěž přehrávače, čím je číslo vyšší, tím hrají sluchátka méně, nejběžnější hodnota je 32.

Citlivost - Hlasitost v závislosti na výkonu, který je do sluchátek přiveden. Čím je číslo vyšší, tím hrají sluchátka při stejném výkonu více. Udává se buď v dB/mW nebo v db/mV.

Frekvenční rozsah - Udává se v Hz a vyjadřuje, jaké tóny jsou reprodukovány. Tóny přibližně do 200Hz představují basovou složku, od 200Hz do 2kHz složku středovou a zbytek jsou výšky.

Zkreslení - Zkreslení signálu je odchýlení při jeho přenosu od tvaru, jenž měl před přenosem či transformací, ať se jedná o zvukový, obrazový či jiný signál.

Ovládání hlasitosti - Umístění na kabelu nebo přímo na sluchátku.

Redukce šumu - Vyčištění signálu od nežádoucího šumu.

Noise cancelling - Noise cancelling je technologie rušící okolní hluk. Noise cancelling odfiltruje nežádoucí zvuky, jako je například ruch dopravy nebo hluk kanceláře, a do uší posluchače pustí jen čistou hudbu nebo jiný audiozáznam.

NFC - Tato technologie umožňuje bezdrátově přenášet data na vzdálenosti několika centimetrů.

Prostorový zvuk 5.1 nebo 7.1 - Ocení hlavně nadšenci do her nebo filmů. Uslyšíte odkud zvuk přichází.

Skládací konstrukce - Snadné přenášení.

True Wireless - Bezdrátová sluchátka bez jakéholiv kabelu. "Opravdu bezdrátová".